Sfaturi

Haine de munca: rochii, costume, salopete – creează-ți propriul cod vestimentar elegant!

Haine de munca MOHITO

Hainele elegante pentru muncă ar trebui să fie în același timp practice, confortabile și, desigur, la modă. Selecția este destul de mare – de la rochii, la costume sau salopete pentru femei. Ținutele formale la locul de muncă sunt cele menținute în stilul codului vestimentar business. Cu toate acestea, se pare că în zilele noastre se îndepărtează din ce în ce mai mult de acesta în favoarea stilului smart casual. Acest stil semi-formal oferă o mai mare libertate. În acest articol îți vom prezenta propunerile noastre – indiferent de locul în care lucrezi. Îți sugerăm ce și cum să porți la muncă pentru sezonul toamnă-iarnă 2023. Descoperă propunerile noastre de seturi, salopete sau rochii și arată original în fiecare zi!

În ce să te îmbraci pentru muncă? Propuneri de stilizări de la MOHITO

Stilizările pentru muncă pot fi o adevărată provocare – respectarea regulilor impuse de codul vestimentar al unei companii este extrem de importantă, mai ales într-un mediu de birou. Dacă abia începi să lucrezi într-un loc nou, această sarcină devine și mai dificilă. Este important să reții că ținutele de muncă ar trebui să fie în primul rând coerente – toate elementele vestimentației de birou ar trebui să se potrivească perfect între ele, pentru a crea un ansamblu estetic. Dar stai liniștit, un astfel de look nu trebuie să fie plictisitor! Poți completa stilizările elegante pentru muncă cu accesorii la modă, pentru a oferi siluetelor clasice un caracter individual.

În gama magazinului MOHITO sunt disponibile multe propuneri, de la modele atemporale, la cele cu un caracter mai puțin formal. Cu aceste idei pentru ținutele de birou, te vei distinge în coridoarele corporative și nu numai!

Haine de munca – cod vestimentar de afaceri

Cămașă albă, sacou negru, fustă creion – probabil aceste elemente din garderoba feminină îți vin în minte când te gândești la acest stil formal. Dar regulile vestimentare elegante pentru muncă trebuie să ne limiteze creativitatea? Demonstrăm că nu neapărat! În birou, cele mai potrivite culori sunt: negru, gri, albastru închis, alb, bej, albastru deschis și chiar roz pudrat. Le poți combina liber, deoarece se potrivesc foarte bine împreună. Iar dacă vrei să adaugi un strop de culoare mai intensă la codul tău vestimentar de birou – mizează pe accesorii!

Cod vestimentar casual

În firma ta nu este necesar un cod vestimentar strict? Ești o norocoasă! Cu toate acestea, este bine să ai în minte regula smart casual. Mizează pe o bază clasică, alegând pantofi sport, înlocuiește cămașa cu un tricou sau un pulover de lână, iar sacoul cu o geacă de tip ramones modernă. Jeanșii sunt alegerea perfectă – de exemplu, în stil evazat. Poți completa această ținută cu o cămașă albastră, oversized, în dungi, și cu o geantă de umăr. Astfel, ținuta ta casual va fi totuși elegantă și profesională. Poți varia stilizările de birou semi-formale adăugând și bijuterii interesante, de exemplu cercei mari, aurii.

Rochii la modă pentru muncă la birou

Indiferent de locul de muncă, poți purta rochii după dorință, trebuie doar să alegi croiul, decolteul, culoarea și materialul potrivit. Clasicul nu dă niciodată greș – așa că alege o rochie creion, de cămașă, cu croi de sacou sau optează pentru o variantă maxi. Nu trebuie să fie mereu „micuța neagră”, deși și aceasta se va potrivi de minune. Rochiile de birou pot avea și un model subtil, cum ar fi dungi, buline retro, sau un model în carouri sau pepit. Acestea vor completa perfect stilizarea, combinat cu tocuri sau botine.

Toamna se apropie – materialul mai gros, tricotat, va fi perfect pentru zilele mai reci. La fel ca și modelele midi și maxi. Stilizarea poate fi completată cu un trenci clasic, o vestă elegantă sau o sacou larg. Pentru modelele mini, recomandăm dresuri – mai ales când temperatura de afară începe să scadă. Rochia pentru muncă la birou ar trebui să aibă o formă simplă și o paletă de culori reținută, iar propunerile de afaceri de la MOHITO, fără îndoială, îndeplinesc aceste criterii!

Look minimalist: salopete pentru femei

Salopetele elegante pentru femei reprezintă o alternativă excelentă pentru persoanele care nu au timp să stea în fața dulapului în fiecare zi și să se gândească la ce să poarte! În acest caz, atât partea de jos cât și cea de sus sunt deja pregătite. Creând o ținută bazată pe o salopetă, vei obține cu ușurință un look profesional care va atrage priviri.

Dacă vrei să te prezinți bine la o întâlnire de afaceri sau un interviu de angajare, alege o salopetă închisă la culoare și asorteaz-o cu pantofi clasici și un sacou simplu. În gama magazinului MOHITO avem și modele în culori mai vii. Este o modalitate de a da personalitate ținutei. O salopetă într-o culoare interesantă, completată cu un accent sub formă de bijuterii delicate și accesorii simple, va fi garanția ta pentru o imagine bună la locul de muncă!

Haine elegante: costume pentru femei

Un mod foarte simplu de a crea o ținută de birou este costumul de damă. Poartă-l astfel încât croiala să fie punctul central al ținutei tale. Este suficient să adaugi o cămașă (sau un tricou simplu sau un top), pantofi potriviți, o geantă asortată și ești gata! Dacă ești o fană a pantalonilor largi și a sacourilor de tip oversize, atunci alege exact acest set – este foarte la modă. Dacă preferi să îți evidențiezi silueta, alege un sacou cu o croială potrivită și pantaloni stil cigarette. În zilele mai calde, înlocuiește sacoul cu o vestă elegantă.

Amintește-ți că negrul și albastru închis nu sunt singurele tale opțiuni. Dimpotrivă! Contrar aparențelor, în ținutele de birou se vor potrivi și costumele în nuanțe îndrăznețe. Experimentează cu culoarea! Desigur, merită să ai în garderobă și modelele mai rezervate – modelele clasice vor fi întotdeauna la modă.

Nu știi ce încălțăminte să alegi pentru costum? Alege pantofi extravagante pe toc sau tocuri într-o culoare potrivită! Dacă nu îți plac tocurile și apreciezi atât confortul cât și eleganța, mocasinii vor fi soluția perfectă pentru tine. Acestea sunt încălțările cele mai la modă pentru sezonul toamnă-iarnă 2023!

Dress code pentru diferite ocazii – seturi tricotate

Dacă costumele ți se par prea formale, dar îți place ideea unui set gata făcut? Soluția perfectă pentru tine este un set tricotat! Este la fel de frumos pe cât este și de confortabil. Este ideal pentru birou, dar și pentru alte ocazii. Este un adevărat must-have în garderoba ta.

Un set tricotat nu este doar pentru un stil de afaceri. Este foarte ușor să integrezi elementele sale în ținutele de zi cu zi. Combinați topul tricotat cu blugi, iar pentru fusta alegeți un top casual scurt sau un tricou cu imprimeu. Pentru ținutele de birou cu un set tricotat, optați pentru pantofi loafers decorativi sau balerini, care sunt din nou la modă. Dacă preferi un stil casual, poartă sneakersi albi.

În căutare de inspirație? Uitați-vă la seturile extrem de feminine de la MOHITO.

Creează-ți propriile ținute: bluze, sacouri + pantaloni, fuste

Îndrăznește să creezi propriile ținute în stil formal! Puteți să vă construiți o astfel de ținută pe baza unei fuste – de preferință cu lungimea până la genunchi sau la mijlocul gambei. O cămașă plus o fustă midi reprezintă o combinație cunoscută și apreciată, pe care o putem inova cu ușurință alegând accesorii cu modele și culori interesante. Și cum să asortezi pantalonii eleganți pentru femei? De exemplu, pantaloni cigarette, palazzo sau flare, în combinație cu o bluză clasică cu mâneci lungi, vor fi baza perfectă pentru o ținută de lucru. La partea de sus, un sacou – o piesă indispensabilă și adorată de femei.

În oferta noastră de magazin, veți găsi bluze elegante, fuste, sacouri pentru femei, pe care le puteți potrivi cu ușurință stilului dvs. personal.

Accesorii și adăugiri – evidențiază-ți stilul individual

Simți că ținutele tale de birou nu reflectă în totalitate stilul tău? Arată-l prin accesorii! Asortează-ți cămășile și fustele de lucru, în nuanțe neutre, cu accesoriile tale preferate. Alege bijuteria în funcție de preferințele tale, astfel încât să reflecte estetica ta. La fel și în cazul încălțămintei și genților – poți opta pentru culori mai vii. Merită să investești și în eșarfe cu diverse modele, mai ales atunci când porți bluze sau rochii cu un decolteu adânc. Acestea sunt extrem de elegante, dar adaugă și un caracter individual ținutei.

N-ai găsit încă geanta perfectă care să completeze ținutele tale de birou? Lasă-te inspirată de propunerile noastre de genți pentru fiecare zi! Acestea sunt ideale și pentru muncă. Alege modelul tău preferat și asortează-l cu ținuta formală.

Haine pentru muncă – rezumat

Deși majorității dintre noi codul vestimentar de birou ne sugerează restricții – noi vedem în el doar oportunități! Dacă te gândești des la ce să porți la serviciu, compune-ți garderoba bazându-te pe croieli și culori clasice. Acesta este fundamentul unui stil consecvent și elegant, pe baza căruia vei crea cu ușurință ținute zilnice. Pentru a adăuga un caracter individual, e suficient să optezi pentru accesorii distinctive, precum o geantă. Moda contemporană smart-casual pentru muncă permite și purtarea de adidași sport – și noi, desigur, îi iubim! Uneori merită să experimentezi chiar și la serviciu. Desigur, în continuare într-o versiune zilnică și confortabilă. Folosește aceste sfaturi încă de azi – și cu siguranță ținuta ta de firmă va atrage atenția colegelor de la muncă!